Image Image Image Image Image

15

Sep

Twente Campus

  • By LSL

Battery Park Campus, gelegen op de voormalige militaire vliegbasis Twente, wordt een toonaangevend instituut waar onderzoekers, ontwikkelaars, bedrijven en studenten op een natuurlijke en vanzelfsprekende wijze kennis uitwisselen, samenwerken aan de ontwikkeling van technologie├źn en producten ten aanzien van mobiliteit, energie (duurzame opwekking, opslag, gebouwen), deeleconomie, management systemen, nano-technologie.

Het gebouw levert de randvoorwaarden waarin de mensen optimaal kunnen functioneren. Dit wordt niet alleen bereikt door een ideale werkomgeving, maar ook door ze ontspanning te bieden (sporten, wandelen) en te faciliteren (winkels, horeca, medische functies, slaapgelegenheid, enz).

Een groot park is een belangrijk onderdeel van de Campus, alsmede alle andere groene kwaliteiten op en om het gebouw. De bestaande bouwwerken (o.m. de bunkers) zullen worden geïntegreerd in het plan en vormen een verrijking voor het plan.

LSL Architecten is verantwoordelijk voor het conceptplan en heeft ook de bijbehorende animatie gemaakt evenals de verschillende visuals.

Zie ook het artikel op Architectenweb